Het Kolenvisje

Start
Laatste nieuws
Biografie
Bibliografie
Jeugdboeken
Column
Eerder verschenen
Links 

 

Terug

 

Maastricht

1-10-2009

 

Nieuw boek van Ton van Reen

Het kolenvisje

 

Ton van Reen schreef een nieuw kinderboek ‘Het kolenvisje’, geïllustreerd door Mike Monaghan en uitgegeven door Uitgeverij TIC. Op dinsdag 6 oktober a.s. wordt het om 14.00 uur gepresenteerd in boekhandel LeesKunst d’r schönefeld, Hoofdstraat 2 in Kerkrade.

Het verhaal gaat terug naar het carboon, de tijd dat de kolen werden gevormd. Joep, wiens opa een kast vol spullen van de mijn heeft, raakt verstrikt in een spannend prehistorisch verhaal. Van een oude mijnhelm, een mijnlamp, wat stukken steenkool en een handvol fossielen komt hij terecht in de wonderbaarlijke wereld van Limburg ver voor de huidige tijd. Hij maakt er allerlei avonturen mee die zijn vriendinnetje Anna niet zo maar gelooft. Tot Joep ook haar meeneemt. Komen ze heelhuids terug?

Het boek is niet alleen een spannend verhaal, het geeft ook veel uitleg over het ontstaan van de kolen en en passant ook van de mijnen en de teloorgang ervan.

 

                                

 

Schrijver Ton van Reen plaatst zijn verhalen vaak in de provincie waar hij woont: Limburg. Eerder maakte hij voor Uitgeverij TIC de boeken 'Mosa' en 'De geheimzinnige dansschoentjes'.

Het kolenvisje werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Behoud Mijnhistorie. Het Continium in Kerkrade en het Natuurhistorisch Museum in Maastricht droegen wetenschappelijke en technische kennis aan.

 

Auteur: Ton van Reen

Illustrator: Mike Monaghan

ISBN: 978-90-78407-56-0

Prijs: 14,90

 

Wilt u meer weten over de auteur of het boek, neem dan contact op met Uitgeverij TIC:

043-3262414 of kijk op www.uitgeverijtic.nl

 

Terug

 

 
Copyright: Ton van Reen.
Contact: tonvanreen@planet.nl