Provincie Limburg - Home

 

Maastricht, 2 oktober 2009

 
Ton van Reen schrijft lespakket voor 65 jaar bevrijding
 
De Limburgse auteur Ton van Reen presenteert op 9 oktober 2009 in het kader van de Kinderboekenweek zijn lespakket  “Oorlogsbrieven” aan de leerlingen van groep 8 van Openbare Basisschool Mesch te Mesch, gemeente Eijsden.
Dit lespakket, met leeropdrachten, heeft hij samengesteld in opdracht van het provinciaal bestuur van Limburg.  De Provincie wil daarmee leerlingen van alle Limburgse basisscholen betrekken bij 65 jaar bevrijding van Nederland op 5 mei 2010.
In zijn lespakket schetst Ton van Reen de lotgevallen van Limburgse dwangarbeiders die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Duitsland tewerk werden gesteld.
Dat de eerste exemplaren aan scholieren in Mesch worden aangeboden, houdt verband met het gegeven dat de kern Mesch als eerste werd bevrijd op 12 september 1944.

 

De presentatie vindt plaats op 9 oktober om 11.00 uur in Obs Mesch, Grijze Graaf 12,
6245 KG , Mesch-Eijsden.
Ton van Reen zal aan de hand van zijn lespakket de leerlingen verhalen over de dwangarbeiders vertellen. Media zijn hierbij welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht bij het cluster Communicatie, (043) 389 99 49. Buiten kantooruren is de afdeling bereikbaar via: 06 – 55 87 13 19.
De integrale tekst van dit persbericht treft u ook aan op onze site .
http://www.limburg.nl/nl/html/algemeen/home/voorpagina.asp

Onze site is uitgebreid met WebTV. Van verschillende activiteiten treft u een beeldverslag aan.

 

Metasearch EnginePaketresor

Terug

 
Copyright: Ton van Reen.
Contact: tonvanreen@planet.nl